Over de hoefsmederij

Als klein ventje kwam ik in aanraking met paarden en pony’s.
Zo is de liefde voor het vak begonnen.

Van de Wiel hoefsmid, hoefsmederijMijn naam is Jeroen van de Wiel en ik ben de eigenaar van de hoefsmederij. Ik ben geboren in 1966 en opgegroeid in De Lier. Als klein ventje kwam ik via een vriendje in aanraking met paarden en pony’s. Zo is de Liefde voor paarden ontstaan. De vader van dat vriendje, Leen Pauwe, was hoefsmid en is later mijn leermeester en compagnon geworden. Toen ik zelf 19 jaar was ben ik toegelaten om het vak hoefsmid te leren, op de Hippische Opleiding te Deurne. De opleiding duurde 3 jaar en heb ik afgerond als Rijksgediplomeerd Hoefsmid. Gelijk daarna ben ik een firma gestart, samen met leen en Henry Paauwe. Na vele jaren plezierig samen gewerkt te hebben, heb ik besloten om per 1 augustus 1999 voor mezelf te beginnen.

Van de Wiel hoefsmid.
In datzelfde jaar ben ik ook Aequor stagebegeleider geworden (kennis en communicatiecentrum voor de groene sectoren). De leerlingen die zich aanmelden komen via de Hippische Opleiding uit Deurne. Ondertussen heb ik al 6 leerlingen opgeleid, die nu zelfstandig werken.
Per augustus 2011 ben ik ook depothouder van de firma Mustad geworden. Dit is een groothandel in hoefijzers en gereedschappen uit Lelystad. Collega hoefsmeden kunnen bij dit depot (Leehove 83, 2678 MB te De Lier) hun gewenste spullen kopen.
Zo ben ik ook al enige jaren werkzaam bij Delta Kliniek Delta kliniek te Maasland, regelmatig wordt ik daar opgeroepen bij orthopedische behandelingen.

Bent u geïnteresseerd neemt u dan contact met mij op.